Fläskkorv och rotmos

Du behöver (4 port):

  • 2 st fläskkorvar
  • 10 st hela korn av kryddpeppar
  • 2 st lagerblad
  • 1 kg kålrot
  • 2 morötter
  • 4 potatisar
  • 2 msk smör
  • Salt och peppar
  • Lingonsylt 

Gör så här:

  1. Koka upp vatten till rotmos och korv i två kastruller. Lägg kryddpepparkorn och lagerblad i kastrullen till korven.
  2. Skala kålrot, morot och potatis och skär i mindre bitar.
  3. Låt rotfrukterna koka sig mjuka i en kastrull.
  4. När vattnet kokat upp i den andra kastrullen med kryddpepparkorn och lagerblad, ta kastrullen från plattan och lägg i korven.
  5. Låt korvarna ligga under lock ca 25 minuter.
  6. När rotfrukterna är mjuka, häll av vattnet och mosa dem. Tillsätt smör, salt och peppar.
  7. Skär upp korven i mindre bitar och servera till rotmoset och lingonsylt. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *