Gratäng med köttfärs, aubergin och zucchini

 Gratäng varvad med köttfärs, aubergine, zucchini och ostsås. 

Du behöver (4 port):

500 g köttfärs1 liten rödlök2 vitlöksklyftor250 g krossade tomater0,5 dl tomatpuré1 tsk torkad, smulad timjan1 tsk torkad, smulad oregano1 tsk torkad, smulad basilika2 zucchini2 aubergine200 g turkisk yoghurt75 g fetaost50 g riven ost till toppingsalt och pepparolivolja 

Gör så här:

  1. Hacka rödlök och pressa vitlök. Stek löken glansig.
  2. Tillsätt och bryn köttfärsen.
  3. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, salt, peppar och övriga kryddor.
  4. Koka ihop under lock ca 30 minuter.
  5. Koka utan lock ca 10 min för att få bort lite vätska.
  6. Smaka av och ställ åt sidan.
  7. Sätt ugnen på 200 grader.
  8. Skiva aubergine och strö över salt. Låt dra i 30 minuter, skölj sedan av skivorna och torka dem.
  9. Skiva zucchini. Pensla skivorna med olivolja och låt dem mjukna i 200 graders ugnsvärme.
  10. Rör ihop turkisk yoghurt och fetaost.
  11. Höj ugnstemp till 225 grader.
  12. Smörj en ugnssäker form och bottna med aubergine- och zucchiniskivor.
  13. Bred över hälften av köttfärsen och hälften av ostsåsen. Upprepa ett varv och toppa med riven ost.
  14. Gratinera i ugnen ca 20-25 minuter tills gratängen fått färg.
  15. Låt gratängen stå några minuter
  16. Ät! 

 Betyg 3/5

Leave a Reply

Your email address will not be published.