Den här kakan är enkel och snabb att göra och smakar magiskt gott av saffran. Servera med grädde och varma hallon.
DU BEHÖVER:
- 100 g smör
- 1/2 g saffran
- 100 g vit choklad
- 2 ägg
- 2 dl strösocker
- 2 dl vetemjöl
- Smör och ströbröd till formen
GÖR SÅ HÄR:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smöra och bröa en form.
- Smält smöret i en kastrull, ta kastrullen från plattan.
- Rör ner saffranet i kastrullen.
- Bryt chokladen i bitar. Lägg dem i smöret och rör runt så att chokladen smälter.
- Blanda ägg och socker i en skål. Rör ner smörblandningen och vänd ner mjölet. Häll smeten i formen.
- Grädda kakan mitt i ugnen ca 20 min.
- Servera med vispad grädde och varma hallon.
Betyg: