Laxpaj med spenat

En jättegod matpaj med lax, spenat och fetaost.

Du behöver (8 port – 1 paj):

  • 75 g smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 0,75 dl kvarg
  • 2 msk vatten
  • 300 g laxfilé
  • 1 liten purjolök
  • 100 g babyspenat
  • Rivet skal av en citron
  • 3 ägg
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 1 pkt fetaost
  • 1 dl riven ost
  • Salt och svartpeppar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Hacka ihop smör och mjöl till en grynig massa.
  3. Tillsätt kvarg och vatten. Arbeta snabbt ihop till en deg.
  4. Tryck ut degen i en pajform.
  5. Låt vila i kyl 30 min.
  6. Förgrädda pajskalet i ugnen ca 10 min.
  7. Skär laxen i småbitar.
  8. Skölj och strimla purjolöken. Fräs i smör i stekpanna.
  9. Tillsätt spenat i stekpannan och fräs tills den är mjuk och glansig. Vänd ner rivet citronskal.
  10. Fördela lax och spenatfräs i pajskalet.
  11. Vispa ihop ägg, matlagningsgrädde, salt och peppar. Häll det i pajskalet.
  12. Fördela fetaost och riven ost på pajen.
  13. Grädda mitt i ugnen ca 30-35 min.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

seventeen − fourteen =