Fiskgratäng med dillsås

Fiskgratäng med dillsås

God och väldigt enkel fiskgratäng. Häll såsen över fisken, tillaga i ugnen och koka riset.

Du behöver (4 port):

  • 400 g alaska pollock filé
  • 2 dl smetana
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 1 dl vatten
  • Salt och peppar
  • Hackad dill (fryst)
  • Ris

Gör så här:

  • 1. Sätt ugnen på 225 grader.
  • 2. Tina fisken.
  • 3. Lägg fisken i en ugnssäker, smord form.
  • 4. Koka upp smetana med vatten och smulad buljongtärning.
  • Smaka av med salt, peppar och hackad dill.
  • 5. Häll såsen över fisken och tillaga mitt i ugnen ca 20 minuter.
  • 6. Koka riset och servera till fiskgratängen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

three × five =