Entrecoté stroganoff

God variant på biff stroganoff.

Vi använde entrecote men det går bra att använda andra sorters nötkött, tänk dock på att tillagningstiden beror mycket på kvaliteten på köttet. 

Du behöver (4 port): 

  • 500 g strimlat nötkött
  • 1 gul lök
  • 200 g champinjoner
  • Salt och peppar
  • 1 tsk paprikapulver
  • 4 msk tomatpuré
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2,5 dl grädde
  • 1 msk kalvfond
  • 4 port ris 

Gör så här: 

  1. Strimla köttet. 
  2. Hacka lök och skiva champinjoner.
  3. Koka upp vatten till riset.
  4. Bryn köttet i stekpanna eller gryta.
  5. Stek lök och champinjoner tillsammans med köttet.
  6. Krydda med salt, peppar och pakrikapulver. Tillsätt tomatpuré och senap. Häll på grädde och kalvfonden.
  7. Tillaga riset.
  8. Låt stroganoffen koka (under lock) ca 10 min. Smaka av.
  9. Ät!  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *