Falukorv i ugn med Stuvade Makaroner och blomkål

Falukorv i ugn

DU BEHÖVER (4-6 PORT):

  • 800 g falukorv
  • 0,5 dl senap
  • 0,5 dl ketchup
  • 1 gul lök
  • Några skivor hushållsost
  • 500 g fryst blomkål
  • 7 dl makaroner
  • 7 dl mjölk
  • 0,5 dl vetemjöl
  • Salt & Peppar

GÖR SÅ HÄR:

  1. Värm ugnen till 225 grader.
  2. Skär falukorven i skivor (ej rakt igenom, lämna någon centimeter i botten)
  3. Ös på med ketchup och senap
  4. Skala och skär lök i tunna skivor. Skiva ost.
  5. Varva allt mellan falukorvsskivorna och stek korven i en ugnsform mitt i ugnen i ca 25 minuter tills osten smält och gratinerats och fått fin färg.
  6. Ös ner blomkålen i en kastrull, koka upp och låt koka i 3-5 minuter
  7. Koka makaronerna efter anvisningarna på paketet. Häll av vattnet med durkslag
  8. Häll tillbaka makaronerna i kastrullen och rör ner mjölet och mjölken och koka upp under omrörning. Koka i 3 – 5 minuter. (Observerna att mjölk och mjöl bränner fast lätt så glöm inte att röra i stort sett oavbrutet).

Betyg:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

20 + five =