Fläskkarrégryta med äpple

 Gryta med fläskkarré och äpple serverad med ris. 

Du behöver (4 port): 

  • 1 rödlök
  • ca 600 g benfri fläskkarré
  • 1 tsk maizena majsstärkelse
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 2 dl hönsbuljong
  • 1 dl mjölk
  • 1 msk soja
  • 1 rött äpple
  • Salt och peppar
  • Ris 

Gör så här: 

  1. Skala och skär rödlöken i klyftor.
  2. Strimla fläskkarrén.
  3. Bryn lök och kött i en gryta.
  4. Rör ut majsstärkelsen i grädden och häll blandningen i grytan.
  5. Rör ner buljong, mjölk, soja. och låt puttra ca 10 min.
  6. Kärna ur och skär äpplet i klyftor och lägg i grytan.
  7. Koka ris medan grytan puttrar.
  8. Smaka av med salt och peppar. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twenty − three =