Het chorizogryta med potatis

En god och lättlagad gryta med sting. Servera med en klick créme fraiche och lite klippt persilja.

DU BEHÖVER (4 PORT):

  • 600 g chorizo
  • 500 g potatis
  • 3 morötter
  • 500 g krossade tomater
  • 2 dl vatten
  • 0,5 krm chili flakes
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • Rapsolja

GÖR SÅ HÄR:

  1. Skala och finhacka lök och vitlök.
  2. Skala och skär potatis och morötter i bitar.
  3. Skär korven i bitar.
  4. Fräs lök, vitlök, potatis, morötter och korv i olja tillsammans med chili flakes.
  5. Tillsätt krossade tomater, vatten och smulad buljongtärning.
  6. Koka upp och låt småkoka utan lock i ca 20 min.
  7. Servera med créme fraiche och klippt persilja.

Betyg:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

17 + 20 =