Krämig kycklinggryta med kycklingbacon och soltorkade tomater

DU BEHÖVER (6 PORT):

  • 1 kg kycklingfilé(er)
  • 2 paket kycklingbacon
  • 1 burk Zetas soltorkade tomater
  • 65 gram babyspenat
  • 1 kruka färsk basilika
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 st hönsbuljong
  • 2 st grönsaksbuljong
  • 5 st vitlöksklyftor
  • 4 msk maizena majsstärkelse
  • salt & svartpeppar
  • 8 port ris

GÖR SÅ HÄR:

  1. Skär upp kycklingen i små bitar och bryn i en varm stekpanna.
  2. Lägg över i en gryta.
  3. Häll i matlagningsgrädden, vispgrädden och buljongen i grytan. Krydda med salt och peppar.
  4. Sjud på medeltemperatur.
  5. Skär upp kycklingbacon och stek i panna.
  6. Pressa vitlöksklyftorna.
  7. Ös i vitlöken och de soltorkade tomaterna, stek tillsammans med kycklingenbaconen.
  8. Lägg över allt i grytan.
  9. Hacka upp bladspenaten och basilikan och lägg ner i grytan.
  10. Red grytan till önskad konsistens med maizena.
  11. Servera med ris.

Originalrecept från https://www.tasteline.com dock anpassat lite mängd efter eget tycke och smak och val av buljong.

Betyg:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ten + fourteen =