Kycklinggryta med vitlök, chili och ingefära

 Mumsig kycklinggryta med sting i!

 Du behöver (4 port):

  • 4 kycklingfiléer
  • ½ lime
  • ½ hönsbuljongtärning
  • ½ msk vit balsamvinäger
  • ½ dl vatten
  • 1 röd chilifrukt
  • 3 dl grädde
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1,5 tsk färsk riven ingefära
  • Smör
  • Salt och peppar
  • Ris

Gör så här:

  1. Koka upp vatten till ris.
  2. Skölj, dela och kärna ur chilifrukten. Skala och riv ingefära. Pressa vitlök.
  3. Bryn kycklingen i en stekpanna, salta och peppra, och lägg över i en gryta.
  4. Fräs chili, ingefära och vitlök i en stekpanna och lägg över i grytan.
  5. Häll på grädde, vatten, vit balsamvinäger, smulad buljongtärning och pressa i limejuice. Salta och peppra.
  6. Låt grytan koka upp under lock, och sedan koka under lock ca 10 min tills kycklingen är klar.
  7. Koka ris. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *