Lasagne med mozzarella, zucchini och champinjoner

En god och smakrik vegetarisk lasagne.  

Lasagne med mozzarella, zucchini och champinjoner

Ingredienser (4 port): 

  • 500 g champinjoner
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • ½ zucchini
  • 400 g krossade tomater
  • 1 tsk strösocker
  • 4 dl lätt crème fraiche
  • 2 pkt mozzarella (125g / st)
  • 8-10 lasagneplattor
  • Salt och peppar
  • Smör att steka i

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skiva svamp, hacka lök och skiva zucchinin tunt.
  3. Stek svampen så att vätskan försvinner. Lägg åt sidan.
  4. Fräs lök och vitlök i en kastrull/gryta. Tillsätt svamp och zucchini och fräs ytterligare någon minut. 
  5. Rör ner tomater och socker. Låt koka ihop ca 10 minuter.
  6. Koka upp crème fraiche. Skiva mozzarellan och rör ner hälften i crème fraichen och låt den smälta. Smaka av med salt och peppar.
  7. Lägg lite av tomatsåsen i en ugnssäker form. Varva lasagneplattorna med tomat- och crème fraichesås. Spara lite av den vita såsen och bred över och toppa med mozzarella.
  8. Grädda mitt i ugnen ca 30 min. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *