Laxgryta med räkor och potatis

En god och krämig laxgryta med rund smak. Passar lika bra en kväll mitt i veckan som till helgen.

DU BEHÖVER (4 PORT):

  • Potatis
  • 3 morötter
  • Purjolök
  • 360 g räkor i lake
  • 1 dl vitt matlagningsvin
  • 1 msk majsstärkelse
  • 2 dl spad från räkorna
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 2 portionsbitar lax
  • Salt
  • Cayennepeppar
  • Fryst hackad dill

GÖR SÅ HÄR:

  1. Koka potatisen.
  2. Skala och skiva morötterna. Ansa, dela och skiva purjolöken.
  3. Låt räkorna rinna av, men spara spadet.
  4. Fräs grönsakerna i olja i en stor gryta.
  5. Sänk värmen och tillsätt vinet. Låt koka några minuter.
  6. Blanda majsstärkelsen med räkspadet och rör ner tillsammans med grädden.
  7. Låt koka upp under omrörning.
  8. Skär laxen i små bitar. Tillsätt den till grytan och låt sjuda ca 5 min.
  9. Smaka av med salt och cayennepeppar.
  10. Vänd ner räkor och dill och låt det bli varmt.
  11. Servera grytan med potatisen.

Betyg:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × one =