Ugnspannkaka med bacon

En god och enkel vardagsrätt. Går att variera på många olika sätt.

DU BEHÖVER (3-4 PORT):

  • 3 dl mjöl
  • 1 tsk salt
  • 5 dl mjölk
  • 3 ägg
  • Smör (till formen)
  • 1 pkt bacon

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda mjölet med salt i en bunke.
  3. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Rör i äggen.
  4. Vispa ner resten av mjölken till en klumpfri smet.
  5. Låt smeten svälla i ca 10 min.
  6. Klipp baconet och lägg i en smord ugnssäker form, ca 20 x 30 cm.
  7. Häll i smeten.
  8. Grädda mitt i ugnen ca 30 min.
  9. Servera med rårörda lingon.

Betyg:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twelve − 7 =