Ugnsraggmunk med stekt bacon, keso och rårörda lingon

 Ett supergott recept för oss som gillar husmanskost, men i en lite modernare och förenklad variant som passar vardagen. Jag föredrar bacon före stekfläsk eftersom det blir knaprigare, välj det du gillar bäst! Ugnsraggmunken kan även göras i långpanna istället för en mindre ugnsform som jag använder. Tillagningstiden i ugnen förkortas något då, men jag föredrar en ugnsform som enkelt kan diskas i maskin.

 DU BEHÖVER (4 PORT):

  • 2 dl vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • 3 ägg1 tsk salt
  • 2 bakpotatisar
  • Flytande smör och rapsolja

Till servering:

  • 2 pkt bacon
  • Cottage cheese (Keso)
  • Rårörda lingon 

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Vispa ut mjölet i hälften av mjölken.
  3. Tillsätt resten av mjölken, ägg och salt.
  4. Vispa till en jämn smet.
  5. Skala potatisen och riv grovt.
  6. Tillsätt den genast till smeten så att den inte hinner mörkna.
  7. Smörj en ugnsfast form (alternativt långpanna) med smör och rapsolja.
  8. Häll i smeten.
  9. Grädda mitt i ugnen i ca 30 min (20 min i långpanna) tills smeten har stelnat och fått fin färg.
  10. Stek bacon knaprigt.
  11. Servera raggmunken med bacon, keso och rårörda lingon. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

two × five =