Lyxig matpaj som passar lika bra i matlådan som på buffébordet. Vi använda oss av ett färdigt pajskal som skulle gräddas 35 minuter i 180 grader. Läs noga på förpackningen vad som gäller innan du börjar. Färdiga pajskal hittas i kyldisken.
Ingredienser (1 paj, ca 10 port):
- Färdigt pajskal
- 4 ägg
- 5 dl mjölk
- 1 tsk salt
- 2 krm vitpeppar
- 1 dl finriven västerbottensost
- ½ dl vatten
- 1 broccoli
- 1 knippe sparris
- 5-6 körsbärstomater
- 1 dl färsk babyspenat
Gör så här:
- Läs på förpackningen till pajskalet och följ instruktionerna. Lägg pajskalet i en pajform.
- Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar.
- Strö ut den rivna osten i pajskalet. Häll på äggstanningen. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.
- Skär broccolin i buketter.
- Skär sparrisen i mindre bitar.
- Koka broccoli och sparris i lättsaltat vatten ca 1 minut. Häll av och kyl snabbt i kallt vatten.
- Dela tomaterna.
- Strimla babyspenaten.
- Fördela grönsakerna över pajen.
- Grädda ytterligare ca 20 min.