Den här soppan är perfekt till vardags. Snabb att tillaga, nyttig och väldigt god! Jag använder kycklingbuljong eftersom jag tycker att det ger mer smak, men vill du ha en helt vegetarisk soppa väljer du såklart grönsaksbuljong.
DU BEHÖVER (4 PORT):
- 450 g hackad fryst spenat
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- Flytande smör och rapsolja
- 5 dl matlagningsgrädde
- 2 dl vatten
- 2 tärningar kycklingbuljong
- Salt och svartpeppar
- 4 ägg
- Bröd, smör och ost
GÖR SÅ HÄR:
- Hårdkoka äggen.
- Skala och finhacka lök och vitlök.
- Fräs all lök mjuk i flytande smör och rapsolja i en stor kastrull.
- Tillsätt spenat, matlagningsgrädde, vatten och smulade buljongtärningar.
- Låt koka upp och koka i någon minut.
- Salta och peppra efter eget tycke.
- Kyl och skala äggen.
- Dela i halvor och lägg i soppan.
- Servera ostmackor till soppan.