Farmors grönkålslasagne

Grönkålslasagne

Grannen bygger nytt växthus och överraskade oss med några kilo grönkål, så då får vi passa på att testa något nytt, här kommer ett recept från Barbro Nässén – https://nassenbarbro.blogspot.com/2014/12/gronkalslasagne.html
Vi anpassade det dock lite, som vi brukar göra.. (Man kan ju inte alltid göra som alla andra)…

DU BEHÖVER

Fyllningen

  • 700 g grönkål
  • 3 st finhackade gula lökar
  • 4 st finhackade vitlöksklyftor
  • Rapsolja att fräsa i
  • Salt och peppar
  • 300 g fetaost

Béchamelsåsen

  • 60 g smör
  • 8 msk vetemjöl
  • 1.5 liter mjölk
  • Salt och peppar

Till ugnsformen

  • 1 paket Ica lasagneplattor
  • Smör
  • 1/2 paket parmesanost

GÖR SÅ HÄR

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Fräs smör och mjöl till såsen. Späd med mjölken och låt såsen koka cirka 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  3. Skölj grönkålen noga och dela i mindre bitar och torka (använd salladsslunga). Fräs löken i olivolja, tillsätt kålen och låt fräsa en stund. Smaka av med salt och peppar.
  4. Smörj en avlång form. Varva lasagneplattor, grönkål, smulad fetaost och sås. Låt första och sista lagret vara sås. Avsluta med riven parmesan. Grädda lasagnen mitt i ugnen cirka 50 minuter.
Mycket god matig lasagne. Till nästa gång kör vi 2 liter bechamelsås, 1 kg grönkål, 6 vitlökar och 1 hel parmesan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *