Fläskfilé med balsamicosås och ris

 Detta är en av mina favoriträtter med fläskfilé. En rätt som går snabbt att laga och är en perfekt fredagsrätt.  

DU BEHÖVER (4 PORT):

  • ca 500 g fläskfilé
  • Flytande smör och rapsolja
  • Salt och svartpeppar
  • 5 dl grädde
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 msk kycklingfond
  • 1 msk torkad oregano
  • 1 tsk kikkomansoja
  • 1 msk maizena majsstärkelse
  • 4 port ris
  • Sallad 

GÖR SÅ HÄR: 

  1. Koka upp vatten till riset.
  2. Skär fläskfilén i bitar. Bryn i flytande smör och rapsolja i en stekpanna.
  3. Salta och peppra.
  4. Häll riset i det kokande vattnet.
  5. Tillsätt grädde, balsamvinäger, fond, oregano och soja till fläskfilén.
  6. Låt koka ca 5 min, tills fläskfilén är klar.
  7. Red såsen med maizena utrört i vatten.
  8. Servera med ris och sallad.   

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

five + 6 =