Fransk kycklinggryta

Du behöver (4 port): 

  • 400 g kycklingfilé
  • 300 g champinjoner
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 st pressade vitlöksklyftor
  • 1 tsk timjan
  • 2 krm svartpeppar
  • Persilja
  • Ris 

Gör så här: 

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Hacka svamp och fräs lätt.
  3. Blanda ihop matlagningsgrädde, smulade buljongtärning, dijonsenap, pressad vitlök, timjan och svartpeppar i en bunke.
  4. Dela kycklingen och lägg i en smord form.
  5. Häll senapsblandningen över kycklingen.
  6. Tillaga i ugn ca 35 minuter.
  7. Koka ris.
  8. Strö persilja över kycklingrätten när den är färdig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *