Kyckling i dragonsås med klyftpotatis

 En mycket god rätt med kyckling som tillagas i en god dragonsås och serveras till knapriga klyftpotatisar. Var försiktig med saltet i denna rätten, buljongtärningen ger mycket sälta. 

DU BEHÖVER (4 PORT):

  • Potatis för 4 personer
  • Flytande smör och rapsolja
  • Kycklingfilé för 4 personer
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • ½ dl vatten
  • 2 tsk torkad dragon
  • 1 tärning hönsbuljong 

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skär potatisen i klyftor.
  3. Smörj en ugnsform med flytande smör och rapsolja.
  4. Lägg i klyftpotatisen. Salta och peppra.
  5. Blanda runt så att allt blir smörigt. Tillaga i ugnen i ca 25 minuter.
  6. Skär kycklingen i bitar.
  7. Bryn i en stekpanna.
  8. Salta och peppra.
  9. Blanda ihop crème fraiche, vatten, dragon och buljongtärning i en bunke. 
  10. Häll blandningen över kycklingen. Låt koka upp och småkoka i 10 minuter, tills kycklingen är klar.
  11. Servera kycklingen till klyftpotatisen.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nineteen + 10 =