En god och smakrik vegetarisk lasagne.
Ingredienser (4 port):
- 500 g champinjoner
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- ½ zucchini
- 400 g krossade tomater
- 1 tsk strösocker
- 4 dl lätt crème fraiche
- 2 pkt mozzarella (125g / st)
- 8-10 lasagneplattor
- Salt och peppar
- Smör att steka i
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skiva svamp, hacka lök och skiva zucchinin tunt.
- Stek svampen så att vätskan försvinner. Lägg åt sidan.
- Fräs lök och vitlök i en kastrull/gryta. Tillsätt svamp och zucchini och fräs ytterligare någon minut.
- Rör ner tomater och socker. Låt koka ihop ca 10 minuter.
- Koka upp crème fraiche. Skiva mozzarellan och rör ner hälften i crème fraichen och låt den smälta. Smaka av med salt och peppar.
- Lägg lite av tomatsåsen i en ugnssäker form. Varva lasagneplattorna med tomat- och crème fraichesås. Spara lite av den vita såsen och bred över och toppa med mozzarella.
- Grädda mitt i ugnen ca 30 min.