Pannbiff med svampsås

Supergod husmanskost när den är som bäst. Smakrika pannbiffar med potatismos och svampsås. Servera gärna med ditt favorittillbehör; tunnskivad inlagd gurka, gelé eller lingon. 

Du behöver (4 port):

  • 1 gul lök
  • 250 g champinjoner
  • 1 msk balsamvinäger
  • maizena redning
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 msk soja
  • salt och peppar
  • 500 g blandfärs
  • 1 msk dijonsenap
  • 0,5 dl vatten
  • morötter
  • potatis
  • smör
  • mjölk 

Gör så här:

  1. Hacka lök och kvarta champinjoner (ska användas till såsen).
  2. Koka upp vatten till potatisen och morötterna.
  3. Blanda köttfärs med salt, peppar, senap och vatten. Forma till platta pannbiffar. Stek i smör ca 5 minuter på varje sida. Vänd då och då.
  4. Bryn lök och champinjoner i stekpanna.
  5. Ta stekpannan från plattan och häll över vinäger.
  6. Koka potatis och morötter.
  7. Häll över lök och champinjoner i en kastrull. Tillsätt mjölk, creme fraiche och soja och koka upp försiktigt.
  8. Red såsen med maizena och låt sjuda tills såsen tjocknar.
  9. Gör mos av den kokta potatisen och morötterna med mjölk och smör. Krydda med salt och peppar.
  10. Ät! 

Betyg 5/5 matlådor! En kulinarisk matupplevelse utöver det vanliga, vardagslyx när det är som bäst!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *