Pulled Pork

Det vankas helg i matamig.se’s kök och vad passar inte bättre än att låta ugnen rastas i fem hela timmar?

DU BEHÖVER (4 PORT):

  • 1 kg fläskkarré
  • Salt och svartpeppar
  • 2 gula lökar
  • 1 hel vitlök
  • 1 flaska barbequesås hickory (t.ex Sweet Baby Ray’s Brown sugar and hickory)

Till servering:

  • Burger buns bakade på surdeg
  • Strimlad rödlök
  • Tomatsalsa
  • Majs
  • Gräddfil
  • Sallad

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 125 grader.
  2. Lägg köttet i en gryta med lock.
  3. Krydda med salt och peppar.
  4. Skala och skär löken i klyftor.
  5. Skala vitlöksklyftorna.
  6. Lägg lök och vitlök runt om köttet i grytan.
  7. Häll på barbequesåsen så att det täcker köttet och löken.
  8. Sätt på locket.
  9. Tillaga i nedre delen av ugnen i ca 4-5 timmar.
  10. Dra isär köttet med två gafflar så att det blandas med såsen.
  11. Servera med bröd och tillbehör.

Betyg:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

two × five =