Spätta i citron- och gräslökssås med potatis

 En god fiskrätt med rödspätta som tillagas i en sås som får sin goda smak av fiskbuljong, färsk gräslök och rivet citronskal. 

DU BEHÖVER (4 PORT):

  • 800 g rödspätta
  • Salt och svartpeppar
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 1 dl vatten
  • 1 ask färsk gräslök (20 g)
  • Rivet skal från 1 citron
  • Potatis till 4 port
  • Till servering: Kokta minimorötter 

GÖR SÅ HÄR:

  1. Tina fisken.
  2. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Koka potatisen.
  4. Lägg fisken i en ugnsform.
  5. Salta och peppra.
  6. Blanda ihop crème fraiche, vatten och buljongtärning i en kastrull.
  7. Låt koka upp och smaka av med salt och peppar.
  8. Hacka gräslöken och rör ner i såsen.
  9. Riv det yttersta skalet från en citron och rör ner.
  10. Häll såsen över fisken.
  11. Tillaga i ugnen i ca 20 min.
  12. Koka minimorötterna och servera till fisken och potatisen.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × 1 =