Spenatsoppa med ägg och ostmacka

 Den här soppan är perfekt till vardags. Snabb att tillaga, nyttig och väldigt god! Jag använder kycklingbuljong eftersom jag tycker att det ger mer smak, men vill du ha en helt vegetarisk soppa väljer du såklart grönsaksbuljong. 

DU BEHÖVER (4 PORT):

  • 450 g hackad fryst spenat
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • Flytande smör och rapsolja
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • 2 dl vatten
  • 2 tärningar kycklingbuljong
  • Salt och svartpeppar
  • 4 ägg
  • Bröd, smör och ost 

GÖR SÅ HÄR:

  1. Hårdkoka äggen.
  2. Skala och finhacka lök och vitlök.
  3. Fräs all lök mjuk i flytande smör och rapsolja i en stor kastrull.
  4. Tillsätt spenat, matlagningsgrädde, vatten och smulade buljongtärningar.
  5. Låt koka upp och koka i någon minut.
  6. Salta och peppra efter eget tycke.
  7. Kyl och skala äggen.
  8. Dela i halvor och lägg i soppan.
  9. Servera ostmackor till soppan.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

11 − ten =