DU BEHÖVER (6 PORT):
- 1 kg kycklingfilé(er)
- 2 paket kycklingbacon
- 1 burk Zetas soltorkade tomater
- 65 gram babyspenat
- 1 kruka färsk basilika
- 5 dl matlagningsgrädde
- 2 dl vispgrädde
- 3 st hönsbuljong
- 2 st grönsaksbuljong
- 5 st vitlöksklyftor
- 4 msk maizena majsstärkelse
- salt & svartpeppar
- 8 port ris
GÖR SÅ HÄR:
- Skär upp kycklingen i små bitar och bryn i en varm stekpanna.
- Lägg över i en gryta.
- Häll i matlagningsgrädden, vispgrädden och buljongen i grytan. Krydda med salt och peppar.
- Sjud på medeltemperatur.
- Skär upp kycklingbacon och stek i panna.
- Pressa vitlöksklyftorna.
- Ös i vitlöken och de soltorkade tomaterna, stek tillsammans med kycklingenbaconen.
- Lägg över allt i grytan.
- Hacka upp bladspenaten och basilikan och lägg ner i grytan.
- Red grytan till önskad konsistens med maizena.
- Servera med ris.
Originalrecept från https://www.tasteline.com dock anpassat lite mängd efter eget tycke och smak och val av buljong.
Betyg: