Baconlindad kyckling med fetaost

DU BEHÖVER:

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 paket bacon
  • 2 msk smör
  • 4 dl vispgrädde
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 hel fetaost
  • 1 msk oregano
  • Salt och Peppar

GÖR SÅ HÄR:

  1. Värm ugnen till 200 grader
  2. Smula ner fetaosten i småbitar i en bunke och blanda med oreganon
  3. Skär ett snitt i kycklingfiléerna och stoppa med cirka hälften av fetaostblandningen.
  4. Linda in kycklingfiléerna med bacon.
  5. Smält smöret i en stekpanna och stek kycklingen tills den är nästan klar, lägg över i en ugnsform. (rengör inte stekpannan)
  6. Pressa vitlökarna i resterande fetaostblandning. Tillsätt salt och peppar.
  7. Häll fetaostblandningen, grädde och cremé fraiche i stekpannan och hetta upp tills fetaosten smält.
  8. Häll såsen runt kycklingfiléerna i ugnsformen.
  9. Gratinera i ugnen ca 15 minuter
  10. Servera med ris

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × three =