![](https://www.matamig.se/wp-content/uploads/2019/12/IMG_20191223_173154-scaled.jpg)
DU BEHÖVER:
- 5 dl grädde
- 1 dl mjölk
- 1.2 kg potatis
- 1 dl ströbröd
- 3 burkar ansjovis
- Smör
- 2-3 gula lökar
GÖR SÅ HÄR:
- Värm ugnen till 225 grader
- Skala och skär potatis i fina jämna skivor.
- Skala och skiva löken tunt.
- Smörj formen med smör.
- Fräs löken mjukt utan att den tar färg, läge 4-5 av 12 på spisen fungerade bra här.
- Varva potatis, lök och ansjovis i en smord ugnsform. Börja och avsluta med potatis.
![](https://www.matamig.se/wp-content/uploads/2019/12/IMG_20191223_173205-scaled.jpg)
![](https://www.matamig.se/wp-content/uploads/2019/12/IMG_20191223_174527-scaled.jpg)
- Blanda grädde, mjölk och ansjovisspad från 2 bukar. Ös på!
- Strö över ströbröd och lägg på några klickar med smör.
![](https://www.matamig.se/wp-content/uploads/2019/12/IMG_20191223_174659-scaled.jpg)
- Grädda mitt i ugnen i ca 50-60 minuter.
![](https://www.matamig.se/wp-content/uploads/2019/11/5of5.png)